Főoldal / Desszertek / Zserbó palacsinta

Zserbó palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbó palacsinta

Paleo zserbópalacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre rizsliszt
  • fél dl olaj
  • 1 tojás
  • ásványvíz szükség szerint
  • diabetikus lekvár
  • 10 dkg darált dió
  • édesítő ízlés szerint
  • pici fahéj
  • 1 tábla csoki
  • 1 ek olaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztből, az olajból a tojásból, az ásvány vízből, palacsintatésztát keverünk. Forró serpenyőben palacsintákat sütünk belőle.

A palacsintákat egymásra rétegezzük az alábbiak szerint. A tányérra rakunk egy palacsintát, megkenjük vékonyan lekvárral, és meg szórjuk az édesített fahéjas dióval. Befedjük a következő palacsintával, és így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.

A csokit vízgőz felett 1ek olajjal megolvasztjuk, és a palacsintatorony tetejére öntjük. Ha a máz megdermedt, szeleteljük és kínáljuk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére