Diós linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós linzer

Diós linzer

Hozzávalók:

  • 22 dkg tönkölybúza liszt
  • 8 dkg dió-darálva
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 db citrom héja-reszelve
  • 1 db tojás
  • 1 db vaníliás cukor
  • lekvár ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A diót összeforgatjuk a liszttel, és a cukorral. Belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd a tojással összeállítjuk a tésztát.
Folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap, enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk kiszúróval, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a mintákat.

180fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.

Tipp / megjegyzés:
Néhány nappal ünnepek előtt már elkészíthető, sütis dobozba zárva napokig eltartható.

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére