Diós linzer
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A diót összeforgatjuk a liszttel, és a cukorral. Belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd a tojással összeállítjuk a tésztát.
Folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap, enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk kiszúróval, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a mintákat.
180fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.
Tipp / megjegyzés:
Néhány nappal ünnepek előtt már elkészíthető, sütis dobozba zárva napokig eltartható.