Főoldal / Levesek / Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel

Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel

Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel

Hozzávalók:

  • 2 db füstölt pörc
  • 25 dkg fejteni való bab 
  • 1 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb zeller gumó
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db chili paprika
  • zeller levél
  • petrezselyem levél
  • 2 db babérlevél
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt kömény
  • liszt

A csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 1 csésze liszt

Tálaláshoz:

  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pörcöt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni.

Közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret, krumplit és a zeller gumót megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, és feldarabolom, a zeller gumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockákra, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.

Amíg a pörc fő, lisztből, tojásból pici sóval kemény tésztát készítek, és kiszaggatom a csipetkéket.

Amikor a pörcök majdnem megfőttek, kiveszem a léből és kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem.

Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, és együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a pörcök levével, belehelyezem a pörc darabokat, fűszerezem, beleteszem a csipetkéket és készre főzöm a levest. A végén keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akar, készíthet rántást, de be is habarhatja.)

A levest tejföllel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Ezúttal nem csülökkel, hanem pörccel készült a bableves.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére