Főoldal / Hal ételek / Grillezett csípős tőkehalfilé kapros túrós palacsintával – paleo

Grillezett csípős tőkehalfilé kapros túrós palacsintával – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillezett csípős tőkehalfilé kapros túrós palacsintával – paleo

Grillezett csípős tőkehalfilé kapros túrós palacsintával - paleo

Hozzávalók:

  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 3-4 ek. olíva olaj vagy kókuszolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1/2 tk. szárított oregano
  • 1/2 – 1 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1/2 tk. cayenne bors
  • 2 tk. őrölt édes paprika
  • 1/2 tk. mustárpor

A palacsinta hozzávalói: (csak fél adag készült)

  • 4 tojás
  • 1/2 tk. só
  • 2 dl mandulatej (kókusztej, kesutej, stb. is jó)
  • 3 dl víz
  • 18 dkg nyílgyökérpor
  • 3 ek. olvasztott kókuszolaj
  • 25 dkg totu
  • 1 tk. só
  • 2-3 ek. kókuszkrém
  • 1 tk. citromlé
  • 1 kis csokor friss kapor apróra vágva

A céklához:

  • 4-5 fej cékla
  • 2 ek. zsír
  • só, bors
  • 2 tk. kakukkfű és rozmaring
  • 1-2 ek. balzsamecet
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit a kókuszvajon kívül, tegyük be a turmixgépbe és keverjük simára. A végén az olvasztott kókuszvajat is csurgassuk hozzá. Egy teflon serpenyőt vékonyan kenjünk kii kókuszolajjal az első palacsinta előtt, a többinél már nem kell. Nem olyan sűrű, mint a hagyományos palacsinta, sokkal hígabb, de nem kell aggódni, palacsinta lesz belőle. Amikor a serpenyő már felforrósodott, öntsük bele a masszát, közben forgassuk a serpenyőt, hogy szépen elterüljön. Amikor az egyik oldal megsült, fordítsuk át. Ki kell tapasztalni, hogy hogy a legjobb sütni, az első általában mindig szétesik.

A töltelék hozzávalóit keverjük össze, ízlés szerint sózzuk és töltsük meg vele a palacsintákat.

A céklát hámozzuk meg, vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg zsírral, szórjuk meg a fűszerekkel, forgassuk össze és forró sütőben süssük meg. Kb. 40-45 perc alatt puhul meg. Közben többször keverjük át, a végén locsoljuk meg balzsamecettel és szükség szerint sózzuk.

A halhoz a fűszereket keverjük el az olajjal, fokhagymával és kenjük be vele a filéket. Kontakt grillen vagy grillsütőben süssük meg. De serpenyőben is elkészíthető, óvatosan fordítsuk meg, mert könnyen szétesik.

A palacsintákat szeletekre vágjuk és a halfilével valamint a céklával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére