Főoldal / Desszertek / Képviselőfánk Edit konyhájából

Képviselőfánk Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Képviselőfánk Edit konyhájából

Képviselőfánk Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás.

A vaníliakrémhez:

  • 5 db tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)

A tejszínes réteghez:

  • 3 dl habtejszín
  • habfixáló (elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tűzhelyt bekapcsoljuk 220 fokra .

A vizet, az étolajat, a sót,és a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és takarék lángon addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
Kevergetés közben langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban felvisszük a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel.
Mehet az előmelegített sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra mérsékeljük és készre sütjük.
Majd lekapcsoljuk a sütőt, az ajtaját résnyire kitámasztjuk, és hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
Jó ropogós tészta lesz a végeredmény.
A kalapjukat levágjuk. Szép üreges lett,nem volt szükség hártya eltávolítására.

Elkészítjük a krémet.
Vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.

A lisztet kevés tejjel,és a tojások sárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban. Óvatosan hozzáadjuk a kikevert tojássárgás masszát, és sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán a még meleg krémbe keverjük a kemény tojásfehérje habot.

A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat,  majd rá a tejszín és a fánk kalapja.
Porcukorral enyhén meghintjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Képviselőfánk Edit konyhájából 4.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (271 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére