Főoldal / Desszertek / Képviselőfánk Eta konyhájából

Képviselőfánk Eta konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Képviselőfánk Eta konyhájából

Képviselőfánk Eta konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7,5 dl víz
  • 3 dl étolaj
  • 42 dkg sima liszt
  • csipet só
  • 9 egész tojás

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 35 deka kristály cukor
  • 40 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

A habhoz:

  • 5 dl habtejszín (vagy hulala)

 

Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet, az olajat és a pici sót feltesszük lábosba forrni, mikor forr beleszórjuk a lisztet. Állandó keverés mellett (hogy csomómentes legyen) kb. 8-10 percig főzzük lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átrakjuk egy nagyobb tálba és hagyjuk kihűlni. HA langyosra hűlt a tészta egyenként beledolgozzuk a tojásokat. (Én a kézi mixerrel a dagasztó villáival csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások)
A tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.

Előkészítjük a tepsiket. Vékonyan bekenjük a tepsit olajjal és egy 5cm átmérőjű poharat lisztbe mártunk amivel kijelöljük a fánkok helyét és méretét a tepsin.
Vászon díszítő zsákba teszünk egy csillagcsöves díszítővéget és mehet bele a tészta. A tepsire nyomjuk a tésztát, csinálunk egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz, aminek a közepébe is nyomunk a tésztából, így szép magasak lesznek a fánkok.

Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon légkeverésen sütjük kb. 20 percig. A sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni!!!
Mikor már látjuk hogy szép színe van a fánknak kb. 15-20 perc után levesszük a hőfokot 100 fokra és még kb. 15 percig már csak szárítjuk.

(Én a sütő aljába teszek egy magas falú tepsibe 4-5 ujjnyi vizet mert a gőztől szebben feljönnek a fánkok)

Mikor megsültek a fánkok kivesszük a sütőből és azonnal jó éles késsel (recés késsel szoktam) le vágjuk a „kalapját“.

Ha így készíted pontosan a recept szerint tutira szépen feljönnek. A közepe üres lesz s mivel kiszárítod még ha meg töltöd akkor sem fog a tészta megszáradni még másnapra sem.

Elkészítjük a krémet:
A tejből, vízből, cukorból és a pudingporból pépet főzünk és hagyjuk kihűlni.
40 deka vajat kihabosítunk 20 deka porcukorral és hozzá keverjük a hideg pépet. A krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a fánkocskák alját.

Majd a tejszínt (meggle, vagy hulala) kemény habbá verünk és szintén csillagcsővel ellátott habzsákból kinyomjuk a tejszínt a vaníliás krém tetejére.Végül ráhelyezzük a fánkok kalapját.

Ebből az adagból 40 darab nagy tenyérnyi képviselő fánkunk lesz.
Jó étvágyat a mennyei finom képviselőfánkokhoz!

 

Képviselőfánk Eta konyhájából 4.33/5 (6 értékelés)

Eta (31 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére