Főoldal / Desszertek / Bajadera

Bajadera

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bajadera

Bajadera

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 0,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió 
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. vaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejet a cukorral felforraljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, a kekszet és a diót.
Elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.

(Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.)

Egy szögletes formát kibélelünk folpackkal, majd belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval. (persze rétegezhetjük fordítva is)
Hűtőben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.

Bajadera 4.25/5 (8 értékelés)

Zsike54 (98 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére