Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sonkatekercses hidegtál

Sonkatekercses hidegtál

Sonkatekercses hidegtál

Sonkatekercses hidegtál

Hozzávalók:

  • 12 szelet gépsonka
  • 1 kis üveg ecetes torma
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • őrölt fehér bors
  • cukor /ízlés szerint/
  • 50 dkg franciasaláta

A díszítéshez:

  • fodros saláta /lollo/
  • paradicsom
  • kígyó uborka
  • póréhagyma
  • lila hagyma
  • csemege uborka
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 12 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből, világos rántást készítünk. Felengedjük a 4 dl forró tejjel és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük.
Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával.
Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.

A franciasalátát tálra terítjük.

A sonkaszeletek szélére, megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. A sonkatekercs két végét, csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük.

A tálat, a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük (vendégvárónak), a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére