Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sonkatekercses hidegtál

Sonkatekercses hidegtál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkatekercses hidegtál

Sonkatekercses hidegtál

Hozzávalók:

  • 12 szelet gépsonka
  • 1 kis üveg ecetes torma
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • őrölt fehér bors
  • cukor /ízlés szerint/
  • 50 dkg franciasaláta

A díszítéshez:

  • fodros saláta /lollo/
  • paradicsom
  • kígyó uborka
  • póréhagyma
  • lila hagyma
  • csemege uborka
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:12 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből, világos rántást készítünk. Felengedjük a 4 dl forró tejjel és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük.
Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával.
Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.

A franciasalátát tálra terítjük.

A sonkaszeletek szélére, megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. A sonkatekercs két végét, csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük.

A tálat, a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük (vendégvárónak), a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Sonkatekercses hidegtál 4.20/5 (5 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére