Egyszerű citromtorta
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást, a szobahőmérsékletű vajjal, a cukorral, a citrom levével, és reszelt héjával keverőgéppel habosra kikeverjük.Hozzáadunk egy evőkanál tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. Simára keverjük.
A masszát egy 25 centis kapcsos sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. (a tetejét simítsuk el egyenletesre)
170 fokra előmelegített sütőben, 20- 25 perc alatt megsütjük.
Amikor a lap kicsit kihűlt, elkészítjük rá a cukormázat.
A porcukrot a citromlével kikeverjük. Amikor már összeállt a cukormáz, vékonyan a tortalap tetejére simítjuk.
Citromszeletekkel, citromfű levelekkel, vagy mentával díszítjük.
Ez a torta könnyen elkészíthető, ezért is adtam neki az egyszerű citromtorta nevet.
Ajánlom mindenkinek aki szereti a könnyed, és üdítően citromos desszerteket.