Főoldal / Levesek / Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves

Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves

Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves 1

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db kb. 10 cm-es póréhagyma
  • 1 marék metélőhagyma
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • 4 dl víz
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 ek liszt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget felaprítom..

Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát és megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek belőle levesbetétnek.

A maradék hagymára ráteszem a gombát és megdinsztelem.

A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem (szintén levesbetét lesz belőle).

A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, és visszateszem a gázra.

Amikor már majdnem teljesen puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel krémesítem.

Rászórom a lisztet, elkeverem, összeforralom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, és rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.

Ízlés szerint másfajta gombákból is elkészíthető, levesbetétnek akár pirított kenyér/zsemlekockákat is adhatunk hozzá.

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a gombát, de már nagyon régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére