Főoldal / Desszertek / Csupa habos süti

Csupa habos süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csupa habos süti

Csupa habos süti

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 26 dkg porcukor
  • másfél dl olaj
  • másfél dl víz
  • másfél cs. sütőpor
  • 26 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor

A krémhez:

  • nagydoboz Hulala tejszín
  • szükség szerint habfixáló
  • 1 cs. vanília pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)
  • 3 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • mazsola
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral és a sütőporral.

A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, és a sütőporos kakaós lisztet. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.

A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá felverjük (ízlés szerint édesítjük), és a tészta tetejére simítjuk.

A pudingot a tejben a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.

A hab tetejére egy kiskanállal puding pöttyöket csepegtetünk, és megszórjuk mazsolával.

Hűtőben kihűtjük, és kockákra vágva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tehetünk a tetejére csoki forgácsot, csokireszeléket is. Nagyon kiadós sütemény, sok lesz belőle.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére