Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Omlós töltött rudacskák avagy hókifli

Omlós töltött rudacskák avagy hókifli

Omlós töltött rudacskák avagy hókifli

Omlós töltött rudacskák vagy hókifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg zsír
  • 30 dkg tejföl
  • 1 kiskanál porcukor
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • ízlés szerinti lekvár
  • dió
  • mák
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk.
Folpackba csomagoljuk és 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, dermedni.

A töltelékhez a diót vagy a mákot kevés lekvárral sűrűre kikeverjük.

A lehűlt tészta egyikét kivesszük a hűtőből,és lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. Csíkokra felvágjuk, a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük és feldaraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére