Főoldal / Levesek / Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal – paleo

Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal – paleo

Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal - paleo

Hozzávalók:

  • 2-3 ek. zsír vagy kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 kis fej karalábé kis kockákra vágva
  • 3 db sárgarépa kis kockákra vágva
  • 1 szál fehérrépa kis kockákra vágva
  • só, bors
  • kb. 1,2 liter víz/zöldséglé/húsleves
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva
  • A húsgombóchoz:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • só, bors
  • kb. 1 tk. szárított tárkony (ízlés szerint)
  • A tálaláshoz:
  • 1-2 dl kesutejföl/kókusztejföl/totukrém
  • citromlé
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a tisztított kockára vágott zöldségeket, és kevergetve átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel vagy húslevessel. Közepes lángon puhára főzzük.

A húsgombóchoz mindent egy tálba teszünk és alaposan összekeverünk. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk a masszából.  Amikor a zöldségek már puhák, a leveshez adjuk és 5 perc alatt megfőzzük. Gyorsan elkészül, mert olyan kicsik.

A végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is, és szükség szerint ízesítsünk utána. A tejfölt is bele keverhetjük, de tálalhatjuk mellé is, a citromlével együtt.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére