Főoldal / Egytálételek / Lepenica-Ragadós krumpli

Lepenica-Ragadós krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lepenica-Ragadós krumpli

Lepenica-Ragadós krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt házi szalonna
  • 1/2 ek. zsír
  • 1 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük.
Amíg a krumpli megpuhul a füstölt szalonnát felkockázzuk együtt a vöröshagymával. Káposztát szedünk a hordóból kinyomkodjuk belőle a levét és ezt eltesszük, mert kell majd később. A szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsiradékból és félretesszük. A zsirdékhoz hozzáadjuk a cukrot, a felkockázott vöröshagymát és átpirítjuk. Hozzáadjuk a kifacsart savanyú káposztát és 10 percig együtt pirítjuk. Mikor kész, félretesszük.

A megfőtt krumplit leszűrjük, és hozzáöntjük a káposztalét, és jól összetörjük a krumplinyomóval. Majd fakanállal összekeverjük, és hozzáöntjük a káposztalét a krumplihoz. Ilyenkor ragadóssá válik, érezzük a keverésnél, hogy ragad.

Ezután hozzáadjuk a pirított káposztát és mindent jól összekeverünk. Hozzáöntjük a pirított vöröshagymát és a kisült zsiradékot, majd megint összekeverjük.  Tányérokra szedjük, megszórjuk szalonna pörccel és frissen szeletelt vöröshagymával.
Díszíthetjük sült kolbász szeletekkel is.

Lepenica-Ragadós krumpli 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (8 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére