Főoldal / Desszertek / Kakaós palacsinta körte lekvárral és vanília sodóval

Kakaós palacsinta körte lekvárral és vanília sodóval

Kakaós palacsinta körte lekvárral és vanília sodóval

Kakaós palacsinta körte lekvárral, vanília sodóval

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 4 evő kanál holland kakaó
  • körte lekvár

A vanília sodóhoz:

  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaót egykeverőtálba tesszük, és simára keverjük. Majd a tejjel és az olajjal csomómentesre keverjük. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat. (ha a tésztába olajat teszünk, akkor a sütésnél a serpenyőt már nem szükséges olajozni)
Minden palacsintát megöltünk körte lekvárral, és batyu formára alakítjuk.

A vaníliasodóhoz a 2 tojássárgáját, 1 dl tejjel és a liszttel csomómentesre elkeverjük. A 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel lassan hozzákeverjük a tojássárgás keveréket. Folytonos kevergetéssel, közepes lángon sűrűre főzzük. Ha kész, hozzáadunk 1 dkg vajat.

A 2 tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a forró sodóba keverjük. Tálalhatjuk melegen és hidegen egyaránt.

A palacsintákat a vanília sodóval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!


Szólj hozzá!

A lap tetejére