Főoldal / Kelt tészták / Burgonyás lángos

Burgonyás lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás lángos

Burgonyás lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db közepes méretű burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 2 dl tej

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • fokhagyma
  • víz
  • tejföl
  • sajt
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük. A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. (kb 5-10perc)

A lisztet tegyük egy mély tálba, adjuk hozzá a sót, az áttört burgonyát és a felfutott élesztőt. Alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha már összeállt, vegyük ki egy deszkára, és úgy dagasszuk kb. 10 percig. Majd tegyük vissza a tálba, akarjuk le, és hagyjuk langyos helyen a duplájára-háromszorosára kelni.

A megkelt tésztából olajos kézzel darabokat szaggatunk, és enyhén olajozott tálcán vékonyra elnyomkodjuk. Forró bő olajban megsütjük a lángos mindkét oldalát.

A zúzott fokhagymát egy pohárba tesszük, adunk hozzá egy kevés vizet, és állni hagyjuk.(ízlés szerint egy picit megsózhatjuk) Ezzel a fokhagymás kencével ízlés szerint kenjük át a megsült lángosok tetejét.

Reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a kelesztés idejét.

Burgonyás lángos 4.36/5 (11 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére