Főoldal / Birka / Marha / Rakott káposzta savanyú káposztából

Rakott káposzta savanyú káposztából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott káposzta savanyú káposztából

Rakottkàposzta savanyú kàposztàból

Hozzávalók:

  • 60 dkg hús darált hús (sertés és marha vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 2 ek. étolaj
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. étolaj
  • őrölt kömény
  • bors
  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • bors
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • 1 tk. étolaj (a tál kikenéséhez)
  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy serpenyőben 2 ek. olajat hevítünk. Rádobjuk az egyik apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát, kicsumázott paprikát és szeletekre vágott paradicsomot adunk hozzá. Lefedve puhára főzzük, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.

A rizst sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.

A káposztát mossuk át kissé, hogy ne legyen nagyon savanyú. Egy edényben 2 ek. olajon dinszteljük meg a másik apróra vágott vöröshagymát, majd tegyük rá a káposztát. Ízesítsük borssal, köménnyel és fedő alatt főzzük puhára.

A tejfölt 2 tojással, őrölt borssal és ételízesítővel keverjük el.

Egy hőálló tálat kenjünk ki étolajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. A káposzta 1/3 részét helyezzük a tál aljára. Locsoljuk meg a tejfölös keverék 1/3-ával. Helyezzük rá a főtt rizst felét, majd a darált húsos szaftos pörköltnek szintén a felét. Fedjük be újabb 1/3 rész káposztával, locsoljunk rá tejfölös keveréket, majd osszuk el rajta a maradék rizst és a maradék pörköltet. Fedjük be a maradék káposztával, majd locsoljuk meg a megmaradt tejföllel a tetejét.

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tejföllel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére