Főoldal / Egytálételek / Rakott karfiol

Rakott karfiol

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott karfiol

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
  • 60 dkg darált sertés hús
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs (vagy 2 csomag gyorsrizs)
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 kk. őrölt fekete bors
  • 1 nagy doboz tejföl
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben megfőzzük. (ne főzzük szét)
A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.

A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és készre pároljuk.(mintha pörköltet készítenénk)

A rizst megfőzzük.

Egy magasabb hőálló edény alját kirakjuk kevés karfiollal, erre következik a rizs, majd a pörkölt, végül a maradék karfiol rózsa. Borsozzuk, majd tejföllel bevonjuk a tetejét.

160 fokon 35-45 perc alatt összesütjük.

Rakott karfiol 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére