Főoldal / Levesek / Tejszínes citromos gombaleves

Tejszínes citromos gombaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes citromos gombaleves

Tejszínes citromos gombaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa /gyökér/
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom leve
  • zeller zöld
  • petrezselyem zöld
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 0,5 dl étolaj

Levesbetétnek:

  • 5 dkg kis kockatészta
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, apróra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöld fűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk.

Vizet egyenlőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged. Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre.

Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt.

Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével.

A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert a citrom levétől kicsapódhat a tejszín.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére