Főoldal / Torták / Csokoládés cukkinitorta málnakrémmel

Csokoládés cukkinitorta málnakrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés cukkinitorta málnakrémmel

Cukkinis torta

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 2 db 20-cm-es formához:

  • 1 tábla csokoládé (70%-os)
  • 30 dkg cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml olaj
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 mk só

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor 
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • pár kanál málnapép
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel, gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy fakanállal keverjük össze.

Egy másik tálba üssük bele a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az olajjal keverjük simára.

Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt, és a levétől éppen csak egy kicsit kinyomkodott cukkinit, majd keverjük alaposan össze.
A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, majd egyenlően elosztva kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük a formákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd vegyük le a tortakarikát, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapokat.

Keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezután keverjünk hozzá pár kanál málnapépet. (a málnát főzzük pár percig cukorral, és vaníliás cukorral ízesítve, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele, ezután teljesen kihűtve keverjük a krémhez) (egyszerűbb megoldás, de nem olyan finom mint az előző, ha a málnát botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk, és így keverjük a krémbe)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez.

Az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet.

Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel.

Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni.

Tipp / megjegyzés:
Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Csokoládés cukkinitorta málnakrémmel 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (315 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére