Húsgombóc pitában
Hozzávalók:A húsgombóchoz:
A fokhagyma szószhoz:
A paradicsom salátához:
|
|
Elkészítés:
A húsgombóc hozzávalóit egy nagy tálban alaposan keverjük össze,és hagyjuk pár percig állni,hogy összeérjenek az ízek. (az sem baj ha előző este összekeverjük,és egy éjszakát a hűtőben pihen)
A masszából 1,5-2cm átmérőjű golyókat formázunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük ki benne a húsgolyókat.
(süthetjük vékonyan olajozott tepsiben a sütőben is)
Keverjük össze a tejfölt vagy joghurtot, az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Összevágjuk a paradicsomot,majd ráaprítjuk a bazsalikom leveleket. Egy nagy tálba tesszük,majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, olívaolajat és a balzsamecetet. Sóval borssal ízesítjük.
A pitát melegítsük meg, majd töltsük meg húsgombócokkal és a fokhagymás öntettel.
A salátával tálaljuk.