Főoldal / Szárnyas Ételek / Tepsis csirkecomb steak burgonyával

Tepsis csirkecomb steak burgonyával

Tepsis csirkecomb steak burgonyával

Tepsis csirkecomb steak burgonyával

Hozzávalók:

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 4 db felső csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • ízlés szerint csirke fűszersó
  • só, bors
  • fokhagyma

A steak burgonyához:

  • 1 kg közepes burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerint 2ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat besózzuk, meghintjük a fűszer sóval és őrölt borssal. A vöröshagymát karikára, a fokhagymát szeletekre vágjuk.

A tepsit vékonyan kikenjük olajjal (de használhatunk zsírt is helyette), beletesszük a fűszerezett csirkecombokat, majd a tetejére halmozzuk a szeletelt hagymát/fokhagymát, és a kockákra vágott füstölt szalonnát. (készíthetjük sütőzacskóban is, ebben az esetben ha a hús megpuhult felvágjuk a zacskót és pirosra sütjük)

A tepsit alufóliával letakarjuk, és 180°C–os sütőben kb. 1 órát sütjük. Megnézzük megpuhult-e a hús, ha igen, levesszük a fóliát és a combokat, pirosra sütjük.

Köretnek steak burgonya készült mellé:
A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.
Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója azon süsse)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére