Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Uborkasaláta cukkinivel

Uborkasaláta cukkinivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Uborkasaláta cukkinivel

Uborkasaláta cukkinivel

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 kisebb fiatal zsenge cukkini
  • 1 lila újhagyma szárával együtt
  • kis csokor kapor
  • frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál extra szűz olíva olaj
  • 1 kanál almaecet
  • kevés szorbit (vagy cukor)
  • 1 teáskanál mustár
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olíva olaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatjuk. Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy a zöldségek bő levet engedjenek. Salátánk így kevesebb levében tocsog, mint más esetben.

A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózzuk, és keveset pihentetjük. Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverünk, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszünk hozzá. A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, a só, és a frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érjük el

A szorbit helyett cukor is használható!

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére