Főoldal / Desszertek / Dupla karamellás sütemény II

Dupla karamellás sütemény II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dupla karamellás sütemény II

Dupla karamellás sütemény

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 6 ek cukor
  • 6 dk liszt
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 2 cs karamellás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 ek liszt
  • 5 ek cukor

Tetejére:

  • 3 dl Hulala tejszín
  • reszelt csokoládé vagy kakaópor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet, és a sütőport, majd beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 C fokon megsütjük.

A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrot, és a lisztet.
A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük, beleöntjük a tejbe, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamellás cukor nem olvad el teljesen, direkt ez a jó benne, hogy apró darabok maradnak a krémben.

A sűrű krémet, ahogy langyosra hűlt rásimítjuk a kihűlt tésztára.
A  Hulalát keményre felverjük, és a krémre kenjük.
A tetejét megszórjuk csokoládé forgáccsal, vagy kakaóporral.

Tálalásig hűtőben tároljuk.
Kiadós és finom sütemény, akár vendégvárónak is ajánlom.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére