Főoldal / Egytálételek / Palacsinta csirkés raguval töltve

Palacsinta csirkés raguval töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palacsinta csirkés raguval töltve

Csirkés raguval töltött palacsinta

Hozzávalók:

A palacsinta tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz (vagy szóda)
  • 3 evőkanál olaj
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 50 dkg csirkehús
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • olaj

A tetejére:

  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg ementáli sajt
  • só, bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Forró serpenyőben a megszokott módon kisütjük a palacsintákat.

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a reszelt sajtot is.

A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe letesszük őket szorosan egymás mellé.

A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd a palacsintákra öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük.

Kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.

Egyszerű és finom egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!

Palacsinta csirkés raguval töltve 4.50/5 (4 értékelés)

Zsike54 (93 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére