Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült csirkecomb cukkinis burgonyatócsnival

Sült csirkecomb cukkinis burgonyatócsnival

 Sült csirkecomb cukkinis burgonyatócsnival

Sült csirkecomb cukkinis burgonyatócsnival

Hozzávalók:

A csirkecombhoz:

  • 1 kg csirke alsócomb
  • őrölt bors
  • 2 t.k sültcsirke fűszersó
  • szárított rozmaring
  • 1 mk. piros paprika
  • 2 ek. étolaj

A sütéshez:

  • 1 ek. sertészsír
  • 1 dl víz

A tócsnihoz:

  • 50 dkg  krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek. liszt
  • 17,5 dkg kefir
  • bors
  • 4 ek. étolaj

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombot megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszersóval és a rozmaringgal, majd 1 órát állni hagyjuk.
A tepsit kikenjük a zsírral, és belerakjuk a combokat. A tepsi aljára öntjük a vizet. Alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Az étolajat elkeverjük a pirospaprikával. A tepsit kivesszük a sütőből, és a combokat megkenjük a paprikás olajjal. Ezután alufólia nélkül addig sütjük, amíg szép színt kap a csirke (kb 10-15 perc).

A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. A cukkinit megmossuk, és héjastul lereszeljük. Összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kefirt. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszát egy evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk, és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük fedő alatt. Papírszalvétára szedjük, és forrón a sült csirkecombok mellé tálaljuk.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is.

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére