Főoldal / Sertés ételek / Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

Hozzávalók:

A pulled pork-hoz (tépett hús):

  • 2 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 tk. római kömény
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tk.koriander
  • 2 ek. só
  • 1 tk. paradicsomszósz (vagy sűrített paradicsom)
  • 6 ek. olaj
  • 3-4 ek víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 dl ketchup
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. borecet (vagy almaecet)

2 ek. szójaszósz
A naan kenyérhez:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tk. só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 4 ek. joghurt
  • 8 ek. olvasztott vaj
  • kb. 4 ek. olaj (a kenyerek sütéséhez)

A káposztasalátához:

  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 tk. só
  • 10 ek. majonéz
  • 5 ek. tejföl
  • 1-1,5 ek. méz
  • 1 ek. fehérborecet
  • 1 kk. őrölt bors
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot, és a száraz fűszereket elvegyítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az olaj felét, a vizet és alaposan összekeverjük. A fűszeres mázat a húsba masszírozzuk.
A maradék olajat egy lábosban felhevítjük és minden oldalán megpirítjuk a húst. Mellédobjuk az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük ketchuppal, vízzel, fehérborecettel, és a szójaszósszal. Ha a szósz felforr, lefedjük a lábost alufóliával és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe 3,5 órára.

Sütés közben többször ránézünk és beecseteljük a tetejét a mellette rotyogó szósszal. Kitakarás után kb. 30 percig sütjük még változatlan hőfokon.
Majd kivesszük a sütőből és újabb 30 perc pihentetés után két villával szálasra bontjuk és összeforgatjuk a szaftjával.

Elkészítjük a naan kenyeret és a káposzta salátát. (erre bőven van idő amíg a hús sül).

Egy tálba rakjuk a liszt felét. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalót, és egy kicsit megdagasztjuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk.Újból letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, ha szükséges adunk hozzá még egy kicsi lisztet, mert az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 részre osztjuk és kis gömböcöket formázunk belőlük. Letakarva pihentetjük 5 percig.
3-4 mm vékonyra a palacsinta sütőnk méretére nyújtjuk a cipókat.

A palacsinta sütő serpenyőt felhevítjük, kevés olajjal bekenjük és az első kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül. Célszerű rögtön egy ecset segítségével megkenni a kenyerünk tetejét is olajjal. Ahogy szépen felhólyagosodik megfordítjuk és fél perc alatt készre sütjük.
Közepes lángon kb 2-3 perc alatt megsülnek.

A káposztasalátához a káposztát, és a répát vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, átforgatjuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük az öntetet.

A majonézt, a tejföllel, a mézzel, a fehérborecettel és a borssal elkeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük utána ízesítünk.
A káposztára öntjük, összeforgatjuk és a hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

Ha minden elkészült következik a szendvics összeállítása.
Egy előmelegített (vagy frissen sütött) naan kenyeret leterítünk.
Az egyik felére teszünk egy adagot a káposztasalátából, megkoronázzuk egy adag tépett hússal, ízlés szerint megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel, újhagymával is majd félbehatjuk.
Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére