Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Virslis lencsesaláta

Virslis lencsesaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslis lencsesaláta

Virslis lencsesaláta

Hozzávalók:

  • füstölt virsli
  • lencse
  • füstölt sajt
  • hagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • csípős dijoni mustár
  • cukor (v. édesítő)
  • őrölt bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A virslit és a lencsét megfőzni, majd mindkettőt kihűteni. Ezután a kihűlt virslit felkarikázni.
A sajtot felkockázni, a hagymát pedig apróra felvágni.

Egy tálba beletenni kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverni.

Egy másik tálba beletenni, majd simára keverni a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot, és az őrölt borsot.
Ezután ráönteni a virslis keverékre, és szintén óvatosan összekeverni.

Egy-két órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.

Virslis lencsesaláta 4.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére