Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Virslis lencsesaláta

Virslis lencsesaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslis lencsesaláta

Virslis lencsesaláta

Hozzávalók:

  • füstölt virsli
  • lencse
  • füstölt sajt
  • hagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • csípős dijoni mustár
  • cukor (v. édesítő)
  • őrölt bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A virslit és a lencsét megfőzni, majd mindkettőt kihűteni. Ezután a kihűlt virslit felkarikázni.
A sajtot felkockázni, a hagymát pedig apróra felvágni.

Egy tálba beletenni kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverni.

Egy másik tálba beletenni, majd simára keverni a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot, és az őrölt borsot.
Ezután ráönteni a virslis keverékre, és szintén óvatosan összekeverni.

Egy-két órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére