Főoldal / Levesek / Fokhagymaleves

Fokhagymaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fokhagymaleves

Fokhagymaleves

Hozzávalók:

  • 2 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 2 db húsleveskocka
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • 1 l víz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A fokhagymafejeket félbevágni, majd a vágott felével lefelé, egy edénybe tenni és felönteni annyi olívaolajjal hogy ellepje. Ezután betenni az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.

Amikor már szépen megsült, kivenni a félbevágott fokhagymafejeket az olajból és késsel kipiszkálni a gerezdeket a hajából.

Ezután egy edénybe tenni és villával kicsit összenyomkodni a megsült fokhagymagerezdeket.

Pici olajat önteni rá, majd felhevíteni. Ekkor megszórni a liszttel, és kevergetve világos zsemle színűre pirítani.

Végül felönteni a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesíteni.

10-15 percig főzni, majd botmixerrel kicsit összeturmixolni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát, vagy gombás-sajtos kiflit.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére