Bombajó torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A töltelékhez:
Csoki bevonat a tortára:
|
|
Elkészítés:
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot, végül az olajjal elkevert tojás sárgáját, és pár perc alatt habosra verem.
Amikor már elég habos, hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
A pudingot megfőzöm, amikor kihűlt, összekeverem a porcukorral habosra kevert margarinnal. Megtöltöm vele a piskóta lapot, és feltekerem roládnak. (mintha piskóta tekercset készítenék).
Kicsit hidegre teszem. Amikor már megdermedt, egy centis szeletekre vágom, és egy folpackkal kibélelt kúp formájú edény alját és oldalát kibélelem a tekercs szeletek egy részével.
Elkészítem a tölteléket:
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral, és a kakaóporral.
A tejet felforralom bele tördelem a csokoládét, és hozzáadom a csokis masszát állandó keverés mellett, majd sűrűre főzöm.
Melegen hozzáadom a beáztatott zselatint, jól összekeverem, és kihűtöm.
A tejszínt habbá verem, és a hideg csokis krémmel összekeverem.
A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet, rá ismét piskótatekercset, majd újra krém, és végül piskótával zárom.
2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom, és a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom a csokival a tortát leöntöm.
Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.