Főoldal / Torták / Bombajó torta

Bombajó torta

Bombajó torta

Bombajó torta 2

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • fél cs. sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • csipet só

A krémhez:

  • 1cs. puncs puding
  • 3 deci tej
  • 2 kanál rum vagy aroma
  • 10 deka margarin 
  • 10 deka porcukor

A töltelékhez:

  • 5 tojás sárgája
  • 2 deka cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 1 tábla étcsoki
  • 2,5 deci tej
  • fél cs. zselatin
  • kevés rum
  • 3 deci tejszín

Csoki bevonat a tortára:

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj
  • Marcipán a díszítéshez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot, végül az olajjal elkevert tojás sárgáját, és pár perc alatt habosra verem.

Amikor már elég habos, hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.

A pudingot megfőzöm, amikor kihűlt, összekeverem a porcukorral habosra kevert margarinnal. Megtöltöm vele a piskóta lapot, és feltekerem roládnak. (mintha piskóta tekercset készítenék).

Kicsit hidegre teszem. Amikor már megdermedt, egy centis szeletekre vágom, és egy folpackkal kibélelt kúp formájú edény alját és oldalát kibélelem a tekercs szeletek egy részével.

Elkészítem a tölteléket:

A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral, és a kakaóporral.

A tejet felforralom bele tördelem a csokoládét, és hozzáadom a csokis masszát állandó keverés mellett, majd sűrűre főzöm.

Melegen hozzáadom a beáztatott zselatint, jól összekeverem, és kihűtöm.

A tejszínt habbá verem, és a hideg csokis krémmel összekeverem.

A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet, rá ismét piskótatekercset, majd újra krém, és végül piskótával zárom.

2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom, és a fóliát lehúzom róla.

Gőzön felolvasztom a csokival a tortát leöntöm.

Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére