Főoldal / Desszertek / Feketeerdő kocka

Feketeerdő kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Feketeerdő kocka

Feketeerdő kocka

Hozzávalók:

  • 4 tojás 
  • 8 deka cukor
  • 10 deka liszt
  • 2 kanál holland kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek olaj
  • 2 ek víz

Töltelék :

  • 4 deci tej
  • 1 cs Feketeerdő pudingpor (csokis pudinggal is elkészíthető)
  • 2 ek cukor
  • 4 deci poharas tejszín
  • 20 deka mirelit meggy
  • 5 deka porcukor
  • 5 deka ét csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral olajjal vízzel nagyon habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Simára kikeverem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. A  tepsi mérete 34x30cm. Ha kihűlt a lap 3 részre vágom.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm, majd kihűtöm.

A tejszínt habbá verem a porcukorral.

Az alsó lapot a kihűlt puding felével megkenem, erre teszek egy sor tejszínhabot, majd a habot kirakom meggy szemekkel. A következő lapot ráteszem, majd erre is mint az előzőre krém, hab, meggy.A harmadik lappal befedem.

Pár órára a hűtőbe teszem.

Amikor a krém megdermedt, tejszínnel az oldalát és a tetejét is megkenem.

A csokoládéból forgácsot vágok, és a torta tetejére szórom.

A fekete erdő kocka tetejét meggyel, és tejszín rózsákkal díszítem.

Feketeerdő kocka 3.33/5 (9 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére