Feketeerdő kocka
Hozzávalók:
Töltelék :
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral olajjal vízzel nagyon habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Simára kikeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. A tepsi mérete 34x30cm. Ha kihűlt a lap 3 részre vágom.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm, majd kihűtöm.
A tejszínt habbá verem a porcukorral.
Az alsó lapot a kihűlt puding felével megkenem, erre teszek egy sor tejszínhabot, majd a habot kirakom meggy szemekkel. A következő lapot ráteszem, majd erre is mint az előzőre krém, hab, meggy.A harmadik lappal befedem.
Pár órára a hűtőbe teszem.
Amikor a krém megdermedt, tejszínnel az oldalát és a tetejét is megkenem.
A csokoládéból forgácsot vágok, és a torta tetejére szórom.
A fekete erdő kocka tetejét meggyel, és tejszín rózsákkal díszítem.