Főoldal / Egytálételek / Savanyú káposztás csirkemell

Savanyú káposztás csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Savanyú káposztás csirkemell

Savanyúkáposztás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet csirkemell
  • 50 deka savanyú káposzta
  • 2 deci kefir
  • 10 deka reszelt sajt
  • 6 deka ecetes torma
  • 2 darab kisebb alma
  • kevés étolaj
  • liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hús szeleteket besózzuk, és lisztbe forgatjuk.

Egy serpenyőben, kevés forró olajon a hús szeleteket átsütjük.

Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és az almát és megpároljuk, a végén hozzákeverjük a tormát is. (ezt el is hagyhatjuk belőle)

Egy jénai alján elterítjük a párolt káposzta felét, majd erre tesszük az átsült hús szeleteket, végül befedjük a maradék káposztával.

Az edényt a tetejével, vagy alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.

Amikor már teljesen átsült, ráöntjük a kefirt, és megszórjuk reszelt sajttal. Pár percre visszatesszük a sütőbe és szép pirosra megsütjük a tetejét.

A savanyú káposztás csirkemell önálló ételként fogyasztható, finom és laktató egytálétel.

Kefir helyett tejfölt is használhatunk hozzá, illetve aki nem szereti a tormát az ki is hagyhatja az ételből.

Savanyú káposztás csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére