

Isler Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékbe:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A vajat, a lisztet, a porcukrot, a fahéjat és a rumaromát összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és a hűtőben 15 percig pihentetjük.
A pihentetés után, enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és karikákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
Miután megsütöttük, hűlni hagyjuk a korongokat.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a dzsemmel. Állni hagyjuk egy óráig.
A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, és belemártjuk az islerek egyik oldalát. Ilyenkor ha szeretnénk tetszés szerint díszíthetjük szórócukrokkal vagy darabolt pisztáciával.
Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg megdermed a csokibevonat.
Jó étvágyat kívánok!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Nem jó a tepertős pogácsa recept,megcsináltam.60dkg tepertő kell hozzá és a só is nagyon kevés.
Ez az Isler recept amihez a hozzászólás érkezett, nem tepertős pogácsa.
A só mennyiségén mindig mindenki a saját ízlése szerint változtathat, sokan főznek kevesebb sóval (mondjuk én meg jó sósan szoktam). A tepertő mennyisége is ízlés szerinti dolog, van aki kevesebbel van aki többel szereti, mint például a káposztás vagy a kolbászos pogácsánál is.Ha többet teszünk bele azzal biztosan nem rontjuk el.
Marcsi admin.
Thank you for helping out, excellent information. “Courage comes and goes. Hold on for the next supply.” by Vicki Baum.