Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Isler Erzsike konyhájából

Isler Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Isler Erzsike konyhájából

Isler Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 dkg porcukor
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 kk. fahéj
  • 1 csepp rumaroma

A töltelékbe:

  • 10 dkg lekvár/ dzsem

A bevonathoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat, a lisztet, a porcukrot, a fahéjat és a rumaromát összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és a hűtőben 15 percig pihentetjük.
A pihentetés után, enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és karikákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
Miután megsütöttük, hűlni hagyjuk a korongokat.

Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a dzsemmel. Állni hagyjuk egy óráig.

A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, és belemártjuk az islerek egyik oldalát. Ilyenkor ha szeretnénk tetszés szerint díszíthetjük szórócukrokkal vagy darabolt pisztáciával.
Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg megdermed a csokibevonat.
Jó étvágyat kívánok!

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére