

Isler Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékbe:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A vajat, a lisztet, a porcukrot, a fahéjat és a rumaromát összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és a hűtőben 15 percig pihentetjük.
A pihentetés után, enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és karikákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
Miután megsütöttük, hűlni hagyjuk a korongokat.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a dzsemmel. Állni hagyjuk egy óráig.
A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, és belemártjuk az islerek egyik oldalát. Ilyenkor ha szeretnénk tetszés szerint díszíthetjük szórócukrokkal vagy darabolt pisztáciával.
Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg megdermed a csokibevonat.
Jó étvágyat kívánok!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Nem jó a tepertős pogácsa recept,megcsináltam.60dkg tepertő kell hozzá és a só is nagyon kevés.
Ez az Isler recept amihez a hozzászólás érkezett, nem tepertős pogácsa.
A só mennyiségén mindig mindenki a saját ízlése szerint változtathat, sokan főznek kevesebb sóval (mondjuk én meg jó sósan szoktam). A tepertő mennyisége is ízlés szerinti dolog, van aki kevesebbel van aki többel szereti, mint például a káposztás vagy a kolbászos pogácsánál is.Ha többet teszünk bele azzal biztosan nem rontjuk el.
Marcsi admin.