Főoldal / Torták / Tejszínes túrós epertorta

Tejszínes túrós epertorta

FavoriteLoadingElmentem!

Tejszínes túrós epertorta

Tejszínes túrós epertorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. langyos víz
  • 6 ek. porcukor
  • 8 ek. liszt

A tejszínes túrókrémhez:

  • 0,5 kg túró
  • 7 dl tejszín
  • 9 zselatinlap
  • 1 citrom leve
  • kb. 20 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2 rúd vanília

A krémbe még:

  • kb. 0,5 kg eper
  • 1 csomag sárga zselépor

A díszítéshez:

  • olvasztott csoki
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótát 2 részletben sütjük, a hozzávalókat elfelezzük.

Az egész tojásokat a langyos vízzel magas fokozaton elkezdjük felverni, majd pár perc után a porcukrot is hozzáadjuk, és addig verjük, amíg szép habos nem lesz. A lisztet kanalanként hozzáadjuk, de óvatosan keverjük bele. A masszát sütőpapírral bélelt 26 centiméteres tortaformába öntjük, és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. (majd a hozzávalók másik feléből is elkészítjük a lapot)

Amikor a teteje már szép aranybarna és érintésre picit ruganyos, akkor jó. Kivesszük, óvatosan rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a  papírt és hagyjuk kihűlni. ( Persze lehet egyben is sütni a kettő lapot, és sülés után elvágni.)

A túrót botmixerrel összetörjük, hogy jó krémes legyen. Hozzákeverjük a vaníliarudak kikapart magját, a cukor felét, és a citromlevet.

A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és pici vízzel felolvasztjuk. A tejszínt felverjük a cukor másik felével, de nem keményre, hanem úgy, hogy még kicsit folyós maradjon. Összefogatjuk a túróval, ilyenkor meg lehet kóstolni, mert mindenki máshogyan szereti. Ízlés szerint lehet édesíteni.

Az egyik piskótát a visszatesszük a kapcsos forma aljába. Az eper szemeket kettévágjuk, és a vágással kifelé körberakjuk a formában. A maradék félbevágott eperszemeket fektetve a piskótára rakjuk.

A langyosra hűlt zselatint hozzáadjuk a túrós krémhez és jól elkeverjük. A krémet a piskótára öntjük, a tetejét elsimítjuk és a hűtőbe tesszük dermedni.

Közben elkészítjük a zselét, ami persze bármilyen lehet. A langyosra hűlt zselét a hideg túrókrémre kanalazzuk, majd újra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Végül rátesszük a második piskótalapot is.

A tetejét csokoládéba mártott eperszemekkel és porcukorral díszítjük.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére