Habkarika

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habkarika

Habkarika

Hozzávalók:

  • 80 g tojásfehérje (2 tojás fehérje)
  • 240 g porcukor
  • negyed citrom leve
  • 4 g étkezési keményítő
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A sütőt 80 fokra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.

A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük, de a tál alja ne érjen a vízbe. (1 db tojásfehérje kb. 40-45 gramm)

Egy szűrőn át – hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe – nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés (nem verés! kézi habverővel) közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét.
Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.

Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, (itt még folyós) és tegyük bele a kukoricakeményítőt.

Ezután kb. 10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje, közben tegyük bele a színezőt.

A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.

A kinyomott karikákat 2 órára a 80 fokos sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor könnyen fel lehet szedni őket a papírról.

Habkarika 5.00/5 (2 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére