Főoldal / Kelt tészták / Csokikrémes fonott kalács

Csokikrémes fonott kalács

Csokikrémes fonott kalács

Csokikrémes fonott kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 dl langyos tejszín (nem főző)
  • 2 tojás
  • 7 dkg porcukor
  • 1 pici só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj

A krém hozzávalói:

  • 1 tábla tej főzőcsoki
  • 1 fél üveg nutella
  • 2-3 dkg vaj
  • pici tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a vaj kivételével a kenyérsütőbe tesszük, és dagasztó programon bedagasztjuk a tésztát. A puha vajat csak a dagasztás második felében adagoljuk a tésztához. Ezután kelesztőtálban 1 órát kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkán egy nagy téglalappá nyújtjuk.

A tölteléket még azalatt elkészítjük, amíg kel a tészta. A főzőcsokit megolvasztjuk a vajjal együtt, majd hozzákeverjük a nutellát és amikor kihűl, akkor egy pár kanál tejszínnel kenhetővé keverjük.

A tölteléket a téglalapra kenjük, és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy éles késsel középen kettévágjuk, de nem teljen, a tetején 2-3 centi egyben marad. A két rudat egyszerűen fogjuk és szépen összecsavarjuk úgy, hogy a csoki csíkok kívülre kerüljenek. Letakarva még 30 percet kelesztjük, majd tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva kínáljuk. Nagyon finom lett a tészta is, meg a csokikrém is.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon megkelt a tészta, legközelebb mindenképpen formában fogom sütni, hogy ne terüljön annyira szét.

Szólj hozzá!

A lap tetejére