Főoldal / Desszertek / Fehér csokoládés-kivis panna cotta

Fehér csokoládés-kivis panna cotta

Fehér csokoládés-kivis panna cotta

Fehér csokoládés-kivis panna cotta

Hozzávalók:

A fehér csokoládés panna cotta-hoz:

  • 3 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 vanília rúd magjai (vagy 1 kk. vanília esszencia)
  • 2 tk. zselatinpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg fehér csokoládé

A kivis réteghez:

  • 6 db kivi
  • 1 tk. zselatin
  • 1 ek. cukor
  • pár csepp citromlé

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • fehér csokoládé forgács
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Félbevágjuk a vanília rudat, az egyik felének kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fehér csokoládét és addig keverjük míg felolvad.
A csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt, és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.

Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Poharakba szedjük, hűtőbe tesszük ahol kb. 3 óra alatt megdermed.

A kivit megpucoljuk, felkockázzuk, majd 4 evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk belőle és félretesszük. A többi kivit lepürésítjük és a cukorral valamint a zselatinnal elkeverve addig melegítjük míg a zselatin feloldódik benne, majd belekeverjük a darabos kivit és lehúzzuk a tűzről.. A kivis szószt tegyük félre, hogy lehűljön.

Vegyük ki a megdermedt citromos panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk a tetejére a kivis szószt. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.

A fehér csokoládés-kivis panna cotta tetejét tejszínhabbal és fehér csokoládé forgáccsal díszítjük tálalás előtt.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére