Főoldal / Kelt tészták / Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg + 1 ek. cukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2,5 + 1 dl tej
  • 4 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • fahéj
  • cukor

A lekenéshez:

  • 1 ek. olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A margarint felolvasztjuk.

Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a pici sót, majd a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a langyosra hűtött margarint és a langyos tejjel alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 1cm vastagra kinyújtjuk.

A fahéjat a cukorral összekeverjük, és a kinyújtott tésztára szórjuk. Feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset, 1 cm széles szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A fahéjas csigák tetejét kevés olajjal lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Tálalhatjuk porcukorral meghintve, de akár cukormázzal díszítve is.

Fahéjas csiga 5.00/5 (3 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére