Sütőtökös torta

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg sütőtök
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 8 dkg nyírfa cukor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 cs. sütőpor
- 2 dl víz
- 1 egész tojás
- 0,5 dl olaj
A krém:
- 10 dkg méz
- 25 dkg mascarpone
- 1 narancs reszelt héja, és leve
- 2 ek. keményítő
- őrölt fahéj
- a tetejére mandula
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, és elkeverjük.Egy másik tálban elkeverjük az olajat a vizet és a tojást.A kettőt összeöntjük, és alaposan kikeverjük.Belekeverjük a megsült pépesített sütőtököt.
A torta formát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A mézet, a mascarponét, a narancs héját és levét, a őrölt fahéjat összekeverjük, és felforraljuk. Majd belekeverjük a keményítőt, és ismét felforraljuk, hűtjük. A krémet a kihűlt tortalap tetejére simítjuk.
A tetejét szeletelt mandulával díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ezt így a cukorbetegeknek és a diétázóknak ajánlom finom egészséges torta, vendégeknek is kínálhatjuk.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!