Főoldal / Desszertek / Kardinális szelet Erzsike konyhájából

Kardinális szelet Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kardinális szelet Erzsike konyhájából

Kardinális szelet Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A habhoz:

  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

A piskótához:

  • 10 tojássárga
  • 4 egész tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • olaj

A krémhez:

  • 1 liter tejszín
  • 2 ek. habfixáló
  • baracklekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 10 tojás sárgáját a 4 egész tojással összedolgozzuk. Majd a 8 evőkanál lisztet, a 8 evőkanál porcukrot és a sütőport a tojásokhoz keverjük. Ezeket nagyon jól kikeverjük.

A 10 tojás fehérjét a 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A tepsi alját kicsit megolajozzuk, sütőpapírt rakunk rá, a tészta és a hab feléből csíkokat nyomunk egymás mellé: piskóta – hab – piskóta – hab, megsütjük előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 perc alatt. Ezt megismételjük, hogy 2 lapunk legyen.

Közben a tejszínt a habfixálókkal keményre verjük.

Mikor megsült a tészta, baracklekvárral, majd a tejszínnel megkenjük, és befedjük a másik lappal.

Kardinális szelet Erzsike konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére