Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros pulykanyak pörkölt fusillival

Vörösboros pulykanyak pörkölt fusillival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros pulykanyak pörkölt fusillival

Vörösboros pulykanyak pörkölt fusillival

Hozzávalók:

  • 4 db pulykanyak
  • libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db pörkölt szaft kocka
  • vörösbor
  • fusilli tészta
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem.

Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem, a pörköltszaft kockát is belemorzsolom. Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm.

Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.

Közben megfőzöm a tésztát.

Tálalás:
A tányérra rakok tésztát, rá egy nagyobb pulykanyakat, és meglocsolom a szafttal, teszek rá egy chili paprikát.

Ecetes uborkával fogyasztottam

Tipp / megjegyzés:
Ne higgyünk mindig a gyártónak! A zacskón 7 perc volt a javasolt főzési idő, 7 percnél még kemény volt a tészta, pedig a villanytűzhelyen a 7-es, majd 8-as fokozaton főztem, végül a forrástól számított 13 perc után értem a el a fogkeménységet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére