Főoldal / Desszertek / Csokis málnás szelet – paleo

Csokis málnás szelet – paleo

Csokis málnás szelet – paleo

Csokis málnás szelet - paleo

Hozzávalók:

A csokis laphoz:

  • 4 tojás
  • 6 ek. erythritol (por alakú)
  • 1 tk. citromlé
  • 8 ek. darált mandula
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj

A krém hozzávalói:

  • 25 dkg fagyasztott málna (kiolvasztva)
  • 1 ek. citromlé
  • kb. 5 dkg erythritol (ízlés szerint)
  • 20 dkg totukrém
  • 1 dl kókuszkrém
  • 2 db zselatinlap

A bevonáshoz:

  • 6 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 1 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.

Az egész tojásokat az édesítővel a mixer táljába tesszük és habosra keverjük. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverjük bele a citromlevet. A száraz hozzávalókat egy tálban vegyítsük el egymással, majd, óvatosan forgassuk bele a masszába.b A legvégén csurgassuk bele az olajat az edény oldaláról és forgassuk bele. Öntsük a kakaós masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, és simítsuk el. Tegyük a tepsitt 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük meg a piskótát kb 18 perc alatt.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A kiolvasztott málna levét öntsük le, majd adjuk hozzá a citromlevet, az édesítőt és villával törjük össze. Adjuk hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és kézi mixerrel keverjük simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben oldjuk fel, és keverjük a málnás krémhez. (Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra.)

A kihűlt lapot vágjuk 4 egyenlő szélességű csíkra, használjunk vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek. A krém kb ötödét tegyük félre a díszítéshez, a többivel töltsük össze a lapokat.

A legfelső lapra kerül a csokimáz,ehhez olvasszuk fel a csokit, keverjük hozzá a kókuszolajat, hűtsük vissza, és amikor már nem annyira folyékony, akkor vonjuk be vele a felső lap tetejét.

Szeletelés előtt díszítsük a tetejét a félretett krémmel, gyümölccsel, mentalevéllel, ízlés szerint.

Tipp / megjegyzés:
Bármilyen összejövetelre, ünnepi alkalomra kitűnő választás.

Szólj hozzá!

A lap tetejére