Főoldal / Torták / Szeder torta sütés nélkül

Szeder torta sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szeder torta sütés nélkül

Szeder torta sütés nélkül

Hozzávalók:

A keksz alaphoz:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 ek. cukor (vagy édesítő)
  • 2 ek. zselatin
  • 20-25 dkg szeder

A díszítéshez:

  • szeder
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk.

A szedret turmixgépben pürésítjük, majd átszűrjük, hogy ne legyenek benne magok.

A joghurtot összekeverjük egy lábosban cukorral és a zselatinnal. Majd addig melegítjük, míg a zselatin és a cukor felolvad benne. (de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel) Hozzákeverjük a szederpépet.

A tűzről félrehúzva a még langyos joghurtba belekeverjük a habbá vert tejszínt.
A joghurtos keveréket kapcsos tortaformában lévő tortalapra öntjük, majd a hűtőbe tesszük dermedni.
A megdermedt tortáról óvatosan leemeljük a tortaformát, majd friss szederrel díszítve kínáljuk.

Szeder torta sütés nélkül 3.70/5 (10 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére