Főoldal / Torták / Szedres joghurtos túrókrémtorta

Szedres joghurtos túrókrémtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedres joghurtos túrókrémtorta

Szedres joghurtos túrókrémtorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 2×2 db tojás
  • 2×8 dkg porcukor
  • 2×8 dkg liszt
  • 2×1/2 cs. sütőpor
  • 2×1 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 50 dkg krémtúró (aldi)
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatinpor (Horváth Rozi)
  • 25 dkg szeder
  • 1 kk. zselatinpor
  • 1-2 ek. cukor

A tetejére:

  • szeder és áfonya szemek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát. Külön-külön keverjük ki és sütjük meg a lapokat.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Így készítsük el mind a kettőt.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.

A szedret 1-2 evőkanál cukorral és kevés vízzel (3-4 ek.) tegyük fel melegedni, hogy a szemek kicsit összeessenek és levet engedjen. Adjunk hozzá egy kávéskanál zselatinport és kevergessük amíg feloldódik. Húzzuk félre a tűzről, míg összekeverjük a krémet.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét valamint a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
Az 1 dl vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

Az egyik kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét. Oszlassuk el rajta a szedres szószban lévő szeder szemeket és kicsit nyomjuk bele a krémbe. (a visszamaradt szedres szószt hagyjuk a lábosban)

Fedjük be a második lappal, majd simítsuk rá a maradék túrókrémet. Csurgassuk a tetejére a szép lilás szedres szószt és egy kanállal óvatosan keverjük lilásra vagy márványosra. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.

Tálalás előtt friss szeder és áfonya szemekkel, menta vagy citromfű levelekkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére