Főoldal / Torták / Szedres joghurtos túrókrémtorta

Szedres joghurtos túrókrémtorta

Szedres joghurtos túrókrémtorta

Szedres joghurtos túrókrémtorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 2×2 db tojás
  • 2×8 dkg porcukor
  • 2×8 dkg liszt
  • 2×1/2 cs. sütőpor
  • 2×1 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 50 dkg krémtúró (aldi)
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatinpor (Horváth Rozi)
  • 25 dkg szeder
  • 1 kk. zselatinpor
  • 1-2 ek. cukor

A tetejére:

  • szeder és áfonya szemek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát. Külön-külön keverjük ki és sütjük meg a lapokat.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Így készítsük el mind a kettőt.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.

A szedret 1-2 evőkanál cukorral és kevés vízzel (3-4 ek.) tegyük fel melegedni, hogy a szemek kicsit összeessenek és levet engedjen. Adjunk hozzá egy kávéskanál zselatinport és kevergessük amíg feloldódik. Húzzuk félre a tűzről, míg összekeverjük a krémet.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét valamint a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
Az 1 dl vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

Az egyik kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét. Oszlassuk el rajta a szedres szószban lévő szeder szemeket és kicsit nyomjuk bele a krémbe. (a visszamaradt szedres szószt hagyjuk a lábosban)

Fedjük be a második lappal, majd simítsuk rá a maradék túrókrémet. Csurgassuk a tetejére a szép lilás szedres szószt és egy kanállal óvatosan keverjük lilásra vagy márványosra. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.

Tálalás előtt friss szeder és áfonya szemekkel, menta vagy citromfű levelekkel díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére