Főoldal / Egytálételek / Görög sült csirke

Görög sült csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Görög sült csirke

Görög sült csirke

Hozzávalók:

  • 8 db bőr nélküli csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 kg újburgonya
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 tk. oregánó
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő felmelegszik készítsük el a fűszerkeverékünket.
Egy kis tálban keverjük össze az oreganot, apróra vágott (vagy zúzott) fokhagymát, a reszelt citromhéjat, a sót, és a borsot.

Helyezzük egy tepsibe a csirkecombokat és a negyedre vágott zöldségeket a vajat kockázzuk fel és osszuk el a zöldségek tetején.Szórjuk meg a tepsiben lévőket a fűszerkeverékkel. Takarjuk le alufóliával és süssük 30-35 percig, majd a fóliát levéve még 10 percig hogy átpiruljanak a hozzávalók.

Ízlés szerint fokhagymás joghurtos/tejfölös dresszinget is kínálhatunk mellé.

Görög sült csirke 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére