Főoldal / Levesek / Fehérboros tavaszi zöldségleves zöldspárgával baconnel sajttal

Fehérboros tavaszi zöldségleves zöldspárgával baconnel sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tavaszi zöldségleves zöldspárgával baconnel sajttal

Fehérboros tavaszi zöldségleves zöldspárgával baconnel sajttal

Hozzávalók:

  • 3 szelet bacon
  • extraszűz olívaolaj
  • 10 síp zöldspárga
  • 2 újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 sárgarépa
  • 1/2 petrezselyem gyökér
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zellergumó
  • 2 rózsa karfiol
  • karfiollevél
  • 5 levél medvehagyma
  • 1/2 csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db csiperkegomba
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • zöld borsó
  • zöld bab
  • kelkáposzta levél
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • liszt
  • sajt
  • Röstzwiebeln (resztelt, sült hagyma)
  • fehér bor (Rajnai rizling)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket előkészítem, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom, a leveleket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom, a spárga végét levágom, majd harmadolom, a gombát szeletelem, a petrezselyem és zellerleveleket aprítom. A sajtot lereszelem.

Egy lábasban olíva olajon a szeletelt bacont megpirítom, majd kiveszem és félreteszem. A zsiradékra ráteszem a zöldségeket a spárga, gomba és a levelek kivételével, beledobok 3 ág kakukkfüvet is.

Együtt dinsztelem, fűszerezem, majd szórok rá lisztet, felengedem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm. Amikor már félig megfőtt, hozzáadom a többi zöldséget is.

A főzés vége felé rávágom a medvehagymát, petrezselyem és zellerlevelet, s öntök hozzá fehérbort. Megkóstolom, ha kell még utána fűszerezek.

Tálalok. Egy mélytányérba szedek a levesből, szórok rá reszelt sajtot, sült baconszalonnát, és sült hagymát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére