Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Szárnyas Ételek / Töltött csirkemell káposztasalátával

Töltött csirkemell káposztasalátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött csirkemell káposztasalátával

Töltött csirkemell káposztasalátával

Hozzávalók:

A csirkemellhez:

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 db olajban eltett, szárított paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál oregánó
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 szál bazsalikom
  • só, bors

A körethez:

  • 2 szár fürtös koktélparadicsom
  • 4 szál zsenge zöldspárga
  • 1 kis fej fehér fejeskáposzta
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • friss piros csilipaprika ízlés szerint
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 egész citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy deszkán aprítsuk össze a paradicsomot, és a petrezselymet. Adjunk hozzá egy kicsit a paradicsom olajából is. Sózzuk, borsozzuk, aprítsuk bele a zöldfűszereket és nyomjuk rá a fokhagymát. Az egészet jól keverjük össze.

Fogjuk a csirkemelleket, és töltsük meg a töltelékkel. Tűzzük össze fogpiszkálóval vagy hústűvel. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és süssük meg a csirke mindkét oldalát szép pirosra. Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá óvatosan fél dl vizet és fedjük le a serpenyőt. Hagyjuk hogy párolódjon meg a csirkemell teljesen. Amíg fő, készítsük el a salátát.

A salátához mossuk meg a káposztát, hámozzuk meg a lilahagymát és vágjuk őket olyan vékony csíkokra, amilyenekre csak tudjuk. Tegyük egy nagy tálba. A csilit és a petrezselymet vágjuk apróra és keverjük a káposztához.

Egy kis tálban keverjük össze a citromot és az olajat, ízesítsük sóval és borssal, majd jól forgassuk össze a káposztás keverékkel. Az így kapott salátát tálalásig tegyük félre.

A koktélparadicsomokat hagyjuk a szárukon és mossuk meg a spárgákkal együtt. Ha elkészült a csirkemell, vegyük ki a serpenyőből, majd ugyanebben a serpenyőben pároljuk meg a spárgát és a paradicsomot. Nem kell nekik sok idő, nem akarjuk, hogy teljesen szét essenek.
Amikor minden kész tálalhatunk, ne várjuk meg, amíg kihűl.

Jó étvágyat!

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére