

Gyümölcstorta
Hozzávalók:A piskótatésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd a tojássárgás krémre csúsztatjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és kis adagokban rászitáljuk a tojáshabra, és lassan összeforgatjuk.
Sütőpapírral borítjuk egy kapcsos tortaforma alját, ráöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon 30perc alatt tűpróbáig sütjük.
A csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük a vanília pudingot, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
A tésztát pár perc pihentetés után kivesszük a formából, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, majd visszatesszük a tortaformába. Ráöntjük és elsimítjuk a pudingot. Hideg helyen hagyjuk dermedni.
A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük.
A gyümölcsöt megmossuk, megpucoljuk, összevágjuk és elrendezzük a puding tetején.
Ráöntjük a zselatint, és szépen elsimítjuk.
A tortát kb. 2órára hűtőbe tesszük, és csak utána vesszük le róla a tortagyűrűt.