Főoldal / Torták / Gesztenye torta

Gesztenye torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenye torta

Gesztenyetorta 2

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 12.5 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1/2cs sütőpor

A gesztenyés krémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek rum (vagy ízlés szerint rumaroma)

Díszítéshez:

  • 2-3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • Kakaópor vagy egy kevés gesztenye massza
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a tejet és az olajat is hozzádolgozzuk.

A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóporral, és a dióval, majd a tojásos keverékhez keverjük.
Végül lazán beleforgatjuk a két tojás fehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, tűpróbáig sütjük.

Míg sül elkészítjük a krémet.
A pudingport a tejben, három evőkanál cukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
Célszerű a pudingot előre megfőzni, akár előző nap este, így lesz ideje teljesen kihűlni.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük.
A gesztenyemasszát kisebb adagokban a vajas keverékhez adjuk, és a kihűlt pudingot is több részletben a krémhez keverjük.
A krémet rummal vagy rumaromával ízesítjük.

Az elkészült krémet a tortalap tetejére simítjuk.
A tejszínt porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük,és habzsákba töltjük.
A tortát burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával és tejszínhab rózsákkal díszítjük.

Egy ünnepi ebéd tökéletes befejezése lehet ez a finom és egyszerűen elkészíthető gesztenye torta.

Tipp / megjegyzés:
A gesztenye torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük, csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral is.

Gesztenye torta 4.85/5 (13 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére