Gesztenye torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A gesztenyés krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a tejet és az olajat is hozzádolgozzuk.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóporral, és a dióval, majd a tojásos keverékhez keverjük.
Végül lazán beleforgatjuk a két tojás fehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, tűpróbáig sütjük.
Míg sül elkészítjük a krémet.
A pudingport a tejben, három evőkanál cukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
Célszerű a pudingot előre megfőzni, akár előző nap este, így lesz ideje teljesen kihűlni.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük.
A gesztenyemasszát kisebb adagokban a vajas keverékhez adjuk, és a kihűlt pudingot is több részletben a krémhez keverjük.
A krémet rummal vagy rumaromával ízesítjük.
Az elkészült krémet a tortalap tetejére simítjuk.
A tejszínt porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük,és habzsákba töltjük.
A tortát burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
Egy ünnepi ebéd tökéletes befejezése lehet ez a finom és egyszerűen elkészíthető gesztenye torta.
Tipp / megjegyzés:
A gesztenye torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük, csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral is.