Főoldal / Torták / Gesztenye torta

Gesztenye torta

Gesztenye torta

Gesztenyetorta 2

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 12.5 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1/2cs sütőpor

A gesztenyés krémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek rum (vagy ízlés szerint rumaroma)

Díszítéshez:

  • 2-3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • Kakaópor vagy egy kevés gesztenye massza
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a tejet és az olajat is hozzádolgozzuk.

A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóporral, és a dióval, majd a tojásos keverékhez keverjük.
Végül lazán beleforgatjuk a két tojás fehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, tűpróbáig sütjük.

Míg sül elkészítjük a krémet.
A pudingport a tejben, három evőkanál cukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
Célszerű a pudingot előre megfőzni, akár előző nap este, így lesz ideje teljesen kihűlni.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük.
A gesztenyemasszát kisebb adagokban a vajas keverékhez adjuk, és a kihűlt pudingot is több részletben a krémhez keverjük.
A krémet rummal vagy rumaromával ízesítjük.

Az elkészült krémet a tortalap tetejére simítjuk.
A tejszínt porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük,és habzsákba töltjük.
A tortát burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával és tejszínhab rózsákkal díszítjük.

Egy ünnepi ebéd tökéletes befejezése lehet ez a finom és egyszerűen elkészíthető gesztenye torta.

Tipp / megjegyzés:
A gesztenye torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük, csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral is.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére