Feketeerdő torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csokoládé darabokat gőzfürdőben megolvasztjuk.
A tojások sárgáját, 5 evőkanál pálinkával habosra keverjük.
Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet, a kakaót és a langyosra hűlt olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a csokoládés masszához keverjük.
A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig(tűpróbáig)sütjük.
Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.
A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk,
alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
A maradékot összekeverjük a meggylekvárral.
A tortát vízszintesen 3 lapra vágjuk, a lapokat megcsepegtetjük a pálinkával.
Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát.
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a harmadát a meggyre simítjuk.
Rátesszük a következő lapot picit megnyomkodjuk, szétosztjuk rajta a meggyes masszát, és még egy adag tejszínt.
Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk.
A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is).
Tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére.
A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Hűtőbe tesszük.Kb. 2 óra múlva fogyasztható.